Aarden in de Uiterwaarden is Kaspadre’s initiatief om kinderen meer te laten genieten van de natuur en om ouders een handvat te reiken om hun kroost vaker achter beeldschermen vandaan te krijgen. Aarden in de Uiterwaarden biedt kinderen tussen de 8 en 12 jaar de mogelijkheid om op avontuur te gaan en te aarden in de uiterwaarden. Hoezo?


Wandelen door onbegaanbaar jong oerwoud

• Roeien, kanovaren en soms zeilen op de Kil

• Struinen en strandjutten langs de Waal

• Zeldzame vondsten doen bij zeer laag water

• Vuurtjes stoken op het strand, gewapend met tosti-ijzers of koekenpan

• Stenen ketsen op het water, picknicken, veldboeketten maken

• Knutselen, vliegeren of spoorzoeken, en meer...


    Om bij  de omgevallen boom te komen, maken we een tocht over een strook land tussen ’t Gat en de Kil, door struikel-kruid en kreupelbos dat nogal wat vergt van de jonge natuurliefhebber. Je moet er door de reuzenpoort van levend hout en even later door de kabouterpoort van kleinere struiken, een andere weg is er niet! We komen langs een geheimzinnige bobbel wilg, zijn dikke stam heeft vreemde, heksbulten zoals je niet vaak ziet. Ergens halverwege rijst plots een stalen pijp uit de grond... Schoorsteen, luchtpijp? Woont hieronder dan echt een reus??

    Eindelijk kan je na veel zwoegen, vooral in de zomer als de brandnetels hoog staan, over de omgevallen boom klimmen. De uitgestrekte uiterwaarden liggen dan aan je voeten en de Waal wacht met zijn vele strandjes en jonge duinen.

    Maar bij de Waal kunnen we ook veel makkelijker komen, wanneer we de Kil oversteken in de robuuste roeiboot of met de grote kano! Dan komen we langs de oude bomkrater uit de tweede wereldoorlog. 60 jaar later, in 2005, plantte ik er een aantal wilgentakken. Het zijn nu al stevige bomen. Zo verrijst er een natuurlijk monument!

    Met de juiste wind kunnen we vliegeren en zelfs zeilen. Er is altijd veel te ontdekken in de veelzijdige uitgestrektheid van de uiterwaarden, waar het immer goed toeven is.


Kosten?

Aanmelden kan voor minimaal een periode van (±) acht woensdag- of vrijdagmiddagen voor maximaal (±) acht kinderen. Vrijwillige bijdrage in overleg. Laarzen en regenkleding bij slecht weer zijn onontbeerlijk. Voor scholen die een leerkracht met hun klas willen laten komen, gelden andere bedragen en tijden, in overleg. Zie ook: Algemene voorwaarden


Wanneer?                Gegarandeerd goed weer!           Kijk voor Teamdagen...                   

Data 2018                 Buienradar                                      Hier!

                                                                                       

Waar?

Waalbandijk 8, 4061 AL Ophemert.


Bellen?

0344-65 19 80 / 0622-73 63 51

Aarden in de uiterwaarden Ophemert

Na de zomervakantie ook op de vrijdagmiddag!

NIEUWSNieuws/Artikelen/2018/5/24_Het_Aardenlied.htmlNieuws/Artikelen/2018/5/24_Het_Aardenlied.htmlshapeimage_10_link_0