Leerkrachten, maar ook bestuurders (van scholen of bedrijven) kunnen mee op pad om het aarden in de uiterwaarden aan den lijve te ondervinden.


Met Aarde, Water, Lucht en Vuur bezig zijn, als metafoor voor het runnen van een school? Een bedrijf? Een onderneming?


“Leerlingen zijn geen vat dat je moet vullen, je moet een vuur in ze ontsteken”, is een gevleugelde uitspraak. Ik zeg: “Om een school, bedrijf of onderneming te runnen, heb je een lange adem nodig.” Op de Teamdagen van Aarden in de Uiterwaarden krijgen deze beide wijsheden een extra betekenis.


Op de teamdag moeten de deelnemers een vuur ontsteken om een opdracht tot een goed einde te brengen. Het vuur moet je gaande houden om de benodigde kooltjes te leveren waarmee je hout bewerkt. Water houdt het proces in toom. Aarde draagt het object in haar schoot. Met de lucht uit je longen geef je het de juiste vorm. Het verhaal van de lange adem komt tot leven...


Opties

Er zijn twee opties om ter plaatse te komen. De moeilijke weg, over land, door onbegaanbaar terrein, dat volharding en vindingrijkheid vergt.

Makkelijker is met kano of roeiboot naar de overkant van de Kil te varen.

Beide wegen zijn doeltreffend. Daar gaat het uiteindelijk om.


Nodig

Neem mee: rugtas met eten en drinken, meer niet. Kom in oude kleren, aangepast aan de weersomstandigheden. Zwemmen kan altijd. Neem geen voorverpakte etenswaren e.d. mee. We gaan voor duurzaam!


Verwondering

Wie ‘s morgens boekt, mag diezelfde morgen beslissen om ‘s middags door te gaan. Dan maken we na het vuurritueel de gewoonste zaak tot iets bijzonders. Kun je meenemen (of achterlaten om achteloze wandelaars te verrassen). Omdat tevens verwondering één van de kernvoorwaarden is van het leven. Neem dan ook brood met kaas mee... Ik zorg voor het tosti ijzer!


Kosten?

Aanmelden kan voor minimaal een dagdeel van vier uur. De kosten zijn dan € 200,- per groep van acht personen. Aansluitend tweede dagdeel € 100,-


Waar?

Waalbandijk 8, 4061 AL Ophemert. (Liever een andere locatie? Wie weet...)


Bellen?                                                                    Gegarandeerd goed weer!

0344-65 19 80 / 0622-73 63 51                                Buienradar                             

Aarden in de uiterwaarden met...

Mijn initiatief om

groot & klein meer van de natuur te laten genieten, heb ik o.a. ontwikkeld vanuit mijn interesse voor en kennis van de antroposofie.


In 2009 starrte ik  met Aarden in de Uiterwaarden,

dat ik inmiddels beschouw als het leukste en meest waardevolle werk.


O.a. de ervaring opgedaan als muzikant, speler en regisseur van de Oberufer kerstspelen op vrijescholen, brengt telkens weer een schat aan inspiratie en bezieling.


Voor het overige ben ik volstrekt autodidact.